Sep 152013
 

Tre av Sveriges superföretag ligger i Kalmar län.

Det är tidningen Veckans affärer som presenterar listan. En ranking som baseras på en kartläggning och analys av svenska företag. I år har 317 företag kvalificerat sig och av dem finns fem i länet.

De tre största i länet är Kalmar stängsel och transport, Plåt och smide i Verkebäck samt Skötselbolaget AB i Kalmar. Undersökningen och analysen är gjord av Par som hjälper svenska och internationella företag att skapa fler affärer genom olika analysmetoder. För att identifiera ett superföretag tar Par hänsyn till bland annat tillväxt, vinst och finansiering under de senaste fyra åren. Företagen ska dessutom ha en omsättning på minst tio miljoner kronor. Per Weidenman, chefsanalytiker på Par, hävdar att om fler företag skulle titta på hur superföretagen arbetar skulle fler arbetstillfällen skapas i Sverige.

Kalmars superföretag

1. Kalmar stängsel och transport, Trekanten.

2. Plåt och smide i Verkebäck, Västervik.

3. Skötselbolaget AB, Kalmar.